Search

Warmtewerende plisségordijnen

Het wordt warmer en warmer op aarde. De gemiddelde temperatuur stijgt en we krijgen te maken met steeds extremere temperaturen. In de winter kan het nog akelig koud zijn, terwijl er in de zomer jaarlijks nieuwe hitterecords worden gevestigd. In 2022 kende Nederland de op twee na warmste zomer sinds 1901. Verkoeling en beschutting zijn in dit soort hete temperaturen erg belangrijk. Met warmtewerende plisségordijnen maak je van jouw huis een plek waar je de verkoeling kunt opzoeken.

Wat is een warmtewerend plisségordijn?

Warmtewerende plisségordijnen houden zoals de naam als zegt de warmte tegen. Wellicht ken je het normale 'enkele' plisségordijn wel. Dit is een plisségordijn gemaakt van een stof die zigzaggend uit elkaar kan vouwen om zo jouw raam te bedekken. Warmtewerende plisségordijnen zitten net iets anders in elkaar. Deze zijn namelijk gemaakt van een dubbele stofbaan. Deze stofbanen vormen samen een patroon van een honingraat. Om die reden worden dit soort plisségordijnen ook wel honingraat plisségordijnen genoemd.

Warmtewerende plissegordijnen

Hoe werken warmtewerende plisségordijnen?

In de cellen van de honingraat van jouw warmtewerende plisségordijnen verzamelt zich lucht. De lucht in deze cellen vormt een barrière tussen de lucht van buiten en de lucht die er aanwezig is in huis. Door deze extra barrière wordt het 's zomers lastiger voor de lucht van buiten om binnen te dringen in huis. Dit resulteert in een aangenamer klimaat in de zomer, waardoor je woning een plek wordt om in hete dagen lekker te genieten van een koele omgeving. 's Winters werkt dit principe andersom. Je wilt dan zoveel mogelijk warme lucht in huis houden en voorkomen dat deze warmte lucht verloren gaat via de ramen. Ook 's winters zorgen jouw warmtewerende plisségordijnen ervoor dat de lucht van buiten niet zomaar naar binnen treed, en dus andersom de lucht in huis lastiger jouw huis verlaat. Dit resulteert in de winter weer op minder stookkosten, omdat je de warmte lucht binnen kunt houden met je warmtewerende raambekleding!

isolerende plissegordijnen

Warmte reflecterende coating

De verduisterende plisségordijnen van Smartblinds zijn voorzien van een speciale aluminium coating aan de binnenkant van de honingraat cellen. Deze aluminium coating heeft als het ware een isolerende functie, waardoor je warmtewerende plisségordijn fungeert als isolatie voor je raam, een isolerend plisségordijn! Dit type plisségordijn is de meest energie en kostenbesparende raamdecoratie die er bestaat. Zie het naast een stijlvolle oplossing voor je ramen dus ook als een investering in de duurzaamheid van je huis!

plissegordijn warmtewerend

Op maat, voor optimale energiebesparing

Om optimaal te profiteren van jouw energiebesparende en warmtewerende plisségordijnen, is het natuurlijk van belang dat jouw raamdecoratie perfect past. Daarom bieden we bij Smartblinds de mogelijkheid om jouw raambekleding volledig naar wens samen te stellen. Zo kun je tot op de milimeter nauwkeurig de afmetingen van je plisségordijn invullen, waardoor je er zeker van bent dat je gordijn perfect in of op jouw venster past. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 verschillende groottes van de cellen van je plisségordijn en is er de keuze tussen zowel Top Down bediening als Top Down Bottom Up. Benieuwd naar onze stoffen? Vraag dan gratis kleurstalen aan en ervaar de stoffen bij je thuis!

warmtewerend plisségordijn op maat
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen