Kind en diervriendelijke rolgordijnen

Wanneer je kinderen of dieren hebt wil je graag dat je huis zo veilig mogelijk is. Er wordt misschien niet zo snel gedacht aan het ‘veilig’ maken van je raambekleding, maar dit is toch wel een belangrijk item dat veilig moet zijn voor zowel je kind als je huisdier. Wij gaan je vertellen waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van kind- en diervriendelijke rolgordijnen!

Waar moet je op letten

Kind veilige raambekleding is een must voor in de baby/kinderkamer. In de slaapkamer zal je baby het grootste gedeelte van de tijd slapend doorbrengen, maar zodra de baby ouder is en het een peuter wordt dan zal die er ook veel gaan spelen. In het begin denk je misschien niet gelijk aan raamdecoratie die kind veilig moet zijn, maar zodra je kindje een peuter is zal je steeds meer letten op veiligheid in huis. Daarom geven wij je drie tips voor kind veilige raamdecoratie:

Koord loze rolgordijnen

Koord loze rolgordijnen zijn kind veilig omdat kinderen nu niet verstrikt kunnen raken in een koord. De rolgordijnen van ons hebben een kort koord en zijn verder volledig draadloos. Dit betekent dat onze rolgordijnen worden aangestuurd via je smartphone. Hierdoor zijn ze zeker geschikt voor in de kinderkamer!

Korte rolgordijn koorden

Wanneer jij van plan bent om een rolgordijn aan te schaffen voor de kinderkamer is het goed om te letten op de lengte van het koord. Kan jouw peuter hierbij of niet? Zorg ervoor dat het koord hoog genoeg hangt zodat ze er niet bij kunnen en er dus niet in verstrikt kunnen raken.

Maak gebruik van kind veilige oplossingen

Wanneer je toch rolgordijnen aanschaft met een koord die niet hoog genoeg kunnen hangen, zorg er dan voor dat je gebruikt maakt van bijvoorbeeld koordkikkers- of spanners. Met een koordkikker of spanner wordt er overmatige druk op het koord voorkomen. Hierdoor kan je peuter of huisdier niet verstrikt raken in het koord!

Wanneer je nieuwe raamdecoratie nodig hebt omdat je net verhuisd bent of omdat je gewoon toe bent aan iets nieuws dan is het handig om goed te kijken naar de veiligheid van de raamdecoratie voor kinderen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor huisdieren. Met name bij katten is het handig als je rolgordijnen koord loos zijn, hierdoor kunnen de katten niet gaan hangen in het koord.

Smartblinds zijn kind- én diervriendelijk

Nu vraag je je natuurlijk af; zijn Smartblinds wel kind- en diervriendelijk én veilig? Dat antwoord is JA. Onze rolgordijnen hebben geen lang trekkoord waardoor kinderen en dieren hier niet in verstrikt kunnen raken. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om spelende kinderen of dieren in huis!

Daarbij zijn onze rolgordijnen elektrisch, wat betekent dat jij je rolgordijnen via je smartphone gemakkelijk kan bedienen. Bekijk het assortiment slimme rolgordijnen of slimme duo rolgordijnen.