Search

(Duo) Rolgordijnen schoonmaken: zo doe je dat

Rolgordijnen zijn een mooie toevoeging aan elk interieur, maar helaas zijn ze ook stofvangers. Stof, vuil, en andere deeltjes kunnen zich gemakkelijk nestelen op de oppervlakken van rolgordijnen, waardoor je rolgordijnen snel 'vies' kunnen ogen. Regelmatig je rolgordijnen schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat je rolgordijnen altijd een schone uitstraling hebben en om te voorkomen dat zich over de tijd heen te veel stof verzamelt. Je kunt je rolgordijn schoonmaken op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een vochtige doek of een stoomreiniger. Per manier van schoonmaken geven we je de belangrijkste informatie en tips.

Je (duo) rolgordijn schoonmaken met een vochtige doek
De vochtige stofdoek wordt gebruikt om rolgordijnen schoon te maken wanneer er nog geen hardnekkig vuil op het doek zit. Met een vochtige stofdoek kun je stofdeeltjes en kleine vuiltjes gemakkelijk van het doek en het systeem afnemen, zonder dat je deze beschadigt. Ook is vettigheid en aanslag in ruimtes zoals bijvoorbeeld de keuken goed tegen te gaan met een vochtige doek. Neem je (duo) rolgordijn regelmatig af en voorkom dat vuil en stof zich in het doek nestelt.
schoonmaken rolgordijn schoonmaken rolgordijn
Rolgordijnen reinigen met een stoomreiniger
Heb je hardnekkige vlekken in je rolgordijn zitten en krijg je ze met een doekje niet schoon? Dan is het een optie om met behulp van een stoomreiniger de vlekken uit je rolgordijn te krijgen. Vertrouw je het niet om dit zelf te doen, of heb je zelf geen stoomreiniger thuis? Dan kun je met je elektrische rolgordijn naar de stomerij. De mensen in de stomerij kunnen goed beoordelen hoe ze jouw rolgordijn kunnen schoonmaken zonder hierbij beschadigingen aan te brengen.
rolgordijnen reinigen rolgordijnen reinigen
Rolgordijn reinigen met baking soda
Voor de echte doe-het-zelver is de stomerij natuurlijk geen oplossing. Voor die persoon is er de optie om je rolgordijn schoon te maken met baking soda. Dit zuiveringszout kan vlekken als laten verdwijnen alsof het magie is. Om het baking soda goed te kunnen aanbrengen op de vlek van je rolgordijn, is het allereerst goed om je rolgordijn uit te leggen op een vlakke ondergrond. Breng het baking soda aan op je rolgordijn en laat het even intrekken. Spoel het er daarna voorzichtig uit. Als het goed is, is je rolgordijn schoongemaakt en zijn de vlekken verdwenen! Let op: Smartblinds is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangebracht bij het schoonmaken van raambekleding.
rolgordijn schoonmaken met baking soda rolgordijn schoonmaken met baking soda

Hulp bij rolgordijn schoonmaken

Hopelijk kun je met een van de bovenstaande tips jouw duo rolgordijn of normale rolgordijn schoonmaken. Als je over een van deze schoonmaak tips vragen hebt, stel ze dan vooral. Je kunt je namelijk beter goed voorbereiden op de schoonmaak dat onvoorbereid de schoonmaak van je rolgordijn starten, wat kan leiden tot problemen. Voor advies over de eventuele schoonmaak kun je altijd bij onze service terecht.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen