Search

Isolerende raambekleding bij Smartblinds

Het is een van de grootste discussies van dit moment: Hoe bespaar je energie in huis. De broekriem komt steeds strakker te zitten, en iedereen zoekt naar manieren waarmee de centjes op de huishoudelijke rekeningen nog een keer omgedraaid kunnen worden. Krijg je binnenkort zonnepanelen? Een energiebesparende waterpomp? Of misschien zet je wel gewoon de thermostaat een paar graden lager of ga je douchen in de sportschool in plaats van thuis. Hoe je ook probeert te bezuinigen, energiebesparing is voor iedereen een belangrijk onderwerp.

Waarom zou je voor isolerende raambekleding moeten kiezen?
Volgens het Engelse Department of Energy gaat ongeveer 30% van de verwarming in huis verloren door de ramen. Ongeveer 76% van het zonlicht dat op standaard ramen met dubbele beglazing valt, komt binnen om nieuwe warmte te vormen. Daarom is het belangrijk om te investeren in isolerende raamdecoratie waarmee je de kamertemperatuur regelen, om zo te besparen op energiekosten en de verduurzaming van jouw huis te bevorderen.
isolerende raamdecoratie isolerende raamdecoratie
Wat is de beste isolerende raambekleding?
De vraag is nu natuurlijk: Welke raambekleding isoleert het best? In deze blog vindt je de voordelen van onze isolerende stoffen die je helpen jouw huis te isoleren. We gaan het hebben over de beste verduisterende stoffen met speciale backings en voeringen, maar ook over de populaire isolerende plisségordijnen van Smartblinds, die de lucht in de cellen opvangen om zo een isolatiedeken voor het raam te vormen.
isolerende raambekleding isolerende raambekleding
De voordelen van verduisterende en isolerende raamdecoratie
Verduisterende stoffen zijn ideaal om overdag de warmte buiten te houden in warme klimaten en de warmte binnen te houden op koudere dagen in koudere klimaten. De stof is speciaal ontworpen met een reflecterende achterkant of voering. Deze geïsoleerde rolgordijnstoffen kunnen al het daglicht en zonnestralen tegenhouden, waardoor de warmte wordt verdreven en het binnen koel blijft. Naast deze isolerende functie zijn verduisterende en isolerende rolgordijnen ook de perfecte keuze voor het creëren van privacy op elk moment van de dag, wat ideaal is voor slaapkamers.
warmte isolerende raamdecoratie warmte isolerende raamdecoratie
Energie besparen met plisségordijnen
Honingraat plisségordijnen zijn een uitstekende keuze voor isolerende raamdecoratie. Het is bewezen dat dit type plissé het warmteverlies in de winter met 46% vermindert en de warmteabsorptie in de zomer met 78%. Deze energie-efficiënte zonwering bespaart tot 12% op jouw energiekosten gedurende het hele jaar. Door het sluiten van je plisségordijnen, sluit je de weg tussen het raam en de binnenruimte. Dit werkt als een soort extra isolerende barrière voor je raam. De lucht van buiten zal zich minder naar binnen kunnen dringen, terwijl je de warme lucht van binnen ook lekker binnen kunt houden.
isolerende honingraat plisségordijnen isolerende honingraat plisségordijnen

Verbind met andere smart home apparaten

Wil je nog meer energie besparen? Dan raden wij je aan om je Smartblinds te verbinden met andere apparaten in huis. Sluit je Smartblinds bijvoorbeeld aan op een slim weerstation of slimme sensor om zonlicht te detecteren. Wil je dat je warmte isolerende raamdecoratie automatisch sluit als het buiten te warm of te licht is om de kamer koel te houden? Of wil je dat ze automatisch sluiten als het buiten vriest of donker is en de warmte binnen houden? Jouw Smartblinds kunnen dit en nog veel meer.

Advies over isolerende raambekleding?

Ons Smartblinds team is er om je te helpen. We hebben een compleet assortiment slimme en mooie raambekleding die naast stijl ook uitstekende functionele kwaliteiten heeft. Praat met een van onze collega's tijdens een gratis online (advies)gesprek en wij adviseren je graag over welke raambekleding het beste isoleert en het beste bij jouw en je huis past.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen