elektrische gordijnen van de toekomst

Slimme raamdecoratie de toekomst?

Slimme raamdecoratie is een term die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen. Elektrische rolgordijnen en jaloezieën bieden vele mogelijkheden. Maar waarom is slimme raamdecoratie nu de toekomst? Dat lichten we toe in dit artikel.

Bediening via je telefoon

Slimme raambekleding, zoals elektrische duo rolgordijnen of jaloezieën, kun je bedienen met een app op je telefoon. Via deze app kun je de gordijnen precies naar wens omhoog of naar beneden laten bewegen. Zo hoef je dus nooit meer te zoeken naar een afstandsbediening of naar je raamdecoratie toe te lopen om het te bedienen. Je hebt alle mogelijkheden binnen handbereik. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone op zak en daardoor zijn slimme rolgordijnen de elektrische zonwering van de toekomst.

Bediening met je stem

Slimme raamdecoratie kun je zelfs bedienen met je stem. ‘Maar hoe werkt dit dan?’ Deze elektrische gordijnen zijn te koppelen met de bekendste smart home systemen. Denk hierbij aan Google Asisstant, Apple HomeKit of Amazon Alexa. Hierdoor kun je eenvoudig spraakopdrachten doen richting je slimme speaker. De speaker geeft dan een signaal aan je raamdecoratie. Dit is heel praktisch als je bijvoorbeeld aan het koken bent of je je handen simpelweg even vol hebt!

Bediening met een tijdschema

De raamdecoratie van de toekomst is ook in te stellen volgens een bepaald tijdschema. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Of als je zelf niet naar je raamdecoratie wil omkijken. Via de app op je telefoon kun je een tijdschema instellen. Zo kun je in de ochtend bijvoorbeeld wakker gemaakt worden door de zon in je gezicht.

Bedienen met de sterkte van de zon

De slimme raamdecoratie is tegenwoordig ook in te stellen op de kracht van de zon. Het gaat als volgt: door je slimme raamdecoratie te combineren met een smart sensor laat je je raambekleding reageren op de sterkte van de zon. Schijnt de zon te vel in je huis? Dan kunnen de gordijnen of luiken automatisch naar beneden of automatisch omhooggaan. Dit is ideaal als je geen omkijk wil hebben naar je raamdecoratie. En het is ten slotte ook nog eens milieuvriendelijk. Het licht hoeft minder vaak aan en je laat warmte binnen in de winter of buiten in de zomer. Dit is ideaal om net dat beetje extra te besparen op je maandelijkse energiekosten!

Toegankelijk voor iedereen

We hebben net besproken welke mogelijkheden slimme raamdecoratie allemaal biedt. Maar nu hoor ik je al denken: ‘Wat als er iemand bij mij thuis is die hier geen verstand van heeft?’ Dat is helemaal geen probleem! Er is namelijk aan elke gebruiker gedacht. Van jong tot oud. Voor de gebruikers die geen verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes is er nog steeds een gemakkelijke pull-functie zoals op de gebruikelijke raamdecoratie. Maar er zijn geen lange draden meer. En dit is weer ideaal voor de kleine gebruikers! Zo kunnen ze met een gerust hart overal spelen!