slimme raamdecoratie de toekomst

Wat is slimme raamdecoratie? Dat is misschien de vraag die als eerste bij je opkomt bij het lezen van de titel. Slimme raamdecoratie is een van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Het woord slim zegt het eigenlijk al. Met deze raambekleding hoef je eigenlijk zelf niks meer te doen. Je kan ze geheel naar wens automatisch omhoog en omlaag laten gaan.

Het verschil

De elektrische zonwering is alweer een tijdje op de markt. Deze raamdecoratie kan je bijvoorbeeld met een afstandsbediening bedienen. Slimme zonwering geeft echter veel meer mogelijkheden. Met slimme rolgordijnen hoef je de rolgordijnen eigenlijk helemaal niet meer aan te raken. Ze zijn namelijk te automatiseren en aan te sturen met smart home.

Bediening met je stem

Slimme gordijnen kun je tegenwoordig bedienen met je stem. Nu hoor ik je al denken: ‘Hoe werkt dit dan?’ Deze smart gordijnen zijn te koppelen met je smart home assistant. Hierdoor kun je een vraag stellen aan je slimme assistent, en de speaker geeft dan een signaal aan je slimme gordijnen. Dit is heel praktisch als je bijvoorbeeld even je handen vol hebt.

Bediening via je telefoon

Automatische gordijnen kun je ook bedienen met je telefoon. Via de woning-app van je smart home platform kun je de gordijnen precies naar wens omhoog of naar beneden laten bewegen. Zo hoef je dus ook nooit meer te zoeken naar een afstandsbediening. Slimme rolgordijnen zijn ook hierom de elektrische zonwering van de toekomst omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone op zak heeft

Bediening met een tijdschema

De raamdecoratie van de toekomst is in te stellen volgens een bepaald tijdschema. Je kunt via de woning-app op je mobiele telefoon namelijk automatische scenes en routines instellen. Wil je bijvoorbeeld in de ochtend wakker worden van de zon in je ogen? Stel je raamdecoratie daarop in. Of wil je in de avond tijdens het eten meer privacy? Dan gaan de rolgordijnen automatisch naar beneden. Dit heeft ook voordelen als je op vakantie bent. Je raambekleding zal namelijk dagelijks gewoon omhoog en omlaag gaan, waardoor je huis altijd bewoond lijkt. Dat schrikt inbrekers af.

Bedienen met de sterkte van de zon

De slimme raamdecoratie is tegenwoordig ook in te stellen op de kracht van de zon. Het gaat als volgt: door je slimme raamdecoratie te combineren met een smart sensor laat je je raambekleding reageren op de sterkte van de zon. Schijnt de zon te vel in je huis? Dan kunnen de gordijnen of luiken automatisch naar beneden of automatisch omhooggaan. Dit is ideaal als je geen omkijk wil hebben naar je raamdecoratie. En het is ten slotte ook nog eens milieuvriendelijk. Het licht hoeft minder vaak aan en je laat warmte binnen in de winter of buiten in de zomer. Dit is ideaal om net dat beetje extra te besparen op je maandelijkse energiekosten!

Toegankelijk voor iedereen

We hebben net besproken welke mogelijkheden slimme raamdecoratie allemaal biedt. Maar nu hoor ik je al denken: ‘Wat als er iemand bij mij thuis is die hier geen verstand van heeft?’ Dat is helemaal geen probleem! Er is namelijk aan elke gebruiker gedacht. Van jong tot oud. Voor de gebruikers die geen verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes is er nog steeds een gemakkelijke pull-functie zoals op de gebruikelijke raamdecoratie. Maar er zijn geen lange draden meer. En dit is weer ideaal voor de kleine gebruikers! Zo kunnen ze met een gerust hart overal spelen!

Ben je nu enorm geïnspireerd door het lezen van dit artikel? Neem dan eens een kijkje op onze website naar de verdere mogelijkheden van de raamdecoratie van de toekomst!