Search

Alles over onze (duo) rolgordijnen

Het inmeten en monteren van onze slimme rolgordijnen en slimme duo rolgordijnen is heel simpel! Op deze pagina vind je onze meetinstructies, bekijk je installatievideo's en/of download je de installatiehandleiding. Graag extra hulp? Plan dan gratis een adviesgesprek met één van onze adviseurs of stel je vragen in de chat!

Collectie

Bij Smartblinds hebben wij een ruim aanbod slimme rolgordijnen en duo rolgordijnen. Door onze verschillende kleuren en stoffen passen Smartblinds perfect in ieder interieur. Vraag gratis stofstalen aan om de verschillen tussen de collecties te ondervinden.

Systemen

Bij onze (duo) rolgordijnen heb je de keuze uit twee verschillende systemen: het zijsteunen systeem en het cassettesysteem. Kies tijdens het samenstellen van jouw Smartblinds het systeem dat aan jouw wensen voldoet.

Afmetingen zijsteunen systeem

Afmetingen cassettesysteem

Monteren

Meten

Het inmeten van Smartblinds rolgordijnen en duo rolgordijnen is heel simpel! Bekijk onze inmeet instructies hieronder.

Voeding & connectiviteit

Onze (duo) rolgordijnen worden aangedreven door draadloze Eve MotionBlinds motoren. De accu van deze motoren laad je eenvoudig op via een meegeleverde USB-C kabel, wat betekent dat er geen vaste stroomvoorziening aangelegd hoeft te worden. Daarnaast verbind je onze rolgordijnen eenvoudig met de bekendste smart home platformen, waardoor er een wereld aan bedieningsmogelijkheden opengaat!

Veelgestelde vragen over Smartblinds (duo) rolgordijnen

Wat is de maximale breedte van jullie rolgordijnen?

De minimale breedte voor onze rolgordijnen is 66 centimeter. De maximale breedte is 250 centimeter.

Wat is de maximale hoogte van jullie rolgordijnen?

De minimale hoogte voor onze rolgordijnen is 30 centimeter. De maximale hoogte is 350 centimeter.

Wat is de afstand tussen de zijkanten van het systeem tot de stof?

De afstand vanaf de eindkap van het kleine systeem tot de stof, is bij de niet-motorzijde 12 millimeter en bij de motorzijde 18 millimeter. Bij onze grote systemen is het 12 millimeter voor de niet-motorzijde en 24 millimeter voor de motorzijde.

Hoe stel ik de eindpositie van mijn rolgordijnen in?

Naast het instellen van de eindposities via de app, kun je de eindposities ook instellen door op de knop op de motor te drukken. Trek aan de ketting en houd deze vast totdat het rolgordijn de eindpositie heeft bereikt. Als het rolgordijn in de tegenovergestelde richting beweegt, laat je de ketting los en trek je opnieuw. Beweeg je Smartblind op deze manier naar de gewenste eindpositie. Wanneer het rolgordijn op de eindpositie staat, houd je de knop ingedrukt totdat het rolgordijn op en neer beweegt om de eindpositie te bewaren.

Hoe stel ik de beginpositie van mijn rolgordijnen in?

Trek aan de ketting en houd hem vast totdat het rolgordijn de bovenste stand heeft bereikt. Als het rolgordijn in de tegenovergestelde richting beweegt, laat je de ketting los en trek je opnieuw aan de ketting. Beweeg je Smartblind op deze manier naar de gewenste beginpositie. Wanneer je Smartblind op de gewenste beginpositie staat, houd je de knop ingedrukt, zodat het rolgordijn op en neer beweegt om je startpositie te bewaren.

Hoe pas ik een begin- of eindpositie aan?

Om een begin- of eindpositie aan te passen, dien je de Smartblind te bewegen naar de positie die je aan wilt passen. Trek aan het koord en wacht tot het rolgordijn de begin- of eindpositie heeft bereikt. Houd vervolgens de programmeerknop 3 seconden ingedrukt om de ingestelde beginpositie of eindpositie te verwijderen. Het rolgordijn zal één keer op en neer gaan om te bevestigen dat de positie is verwijderd. Je kunt nu een nieuwe begin- of eindpositie instellen.

Hoe verander ik de draairichting van mijn rolgordijnen?

Als de positie van je Smartblind in de app het tegenovergestelde is van de werkelijkheid, verander dan de draairichting door binnen één seconde twee keer op de programmeerknop te drukken.

Hoe koppel ik een afstandsbediening?

In sommige gevallen kan het naast de eindeloze smart home bedieningsmogelijkheden ook handig zijn je Smartblinds te bedienen met een afstandsbediening. Dat is mogelijk met de MotionBlinds afstandsbediening.

Selecteer een kanaal op de afstandsbediening en druk op de programmaknop op de motor om de programmamodus te activeren. Je Smartblind begint dan op en neer te bewegen. Druk vervolgens op de pair toets op de achterkant van de afstandsbediening om de blind aan het geselecteerde kanaal te koppelen. Zodra deze koppeling is ontstaan, stopt je Smartblind even met bewegen. Druk nu kort op de programmaknop om de programmamodus weer uit te schakelen. Je blind stopt met heen en weer bewegen en kan vanaf nu worden bediend met de afstandsbediening.

Hoe reset ik mijn rolgordijn?

Het kan voorkomen dat je vanwege een probleem, storing of foutje je rolgordijn een keer moet resetten. Dit kan op 2 manieren. Allereerst kun je de verbinding met je rolgordijn en de app resetten. Dit doe je door 10 seconden lang de programmaknop in te houden. Het LED-lampje gaat 5 keer knipperen en het rolgordijn gaat 1 keer op en neer. De verbinding met je rolgordijn is gereset. Nu kan het rolgordijn opnieuw worden verbonden.

Zorgt dit niet voor de gewenste resultaten, dan kun je het hele rolgordijn resetten. Dit doe je door eerst de programmaknop 1 keer kort in te drukken, om hem vervolgens minstens 20 seconden in te drukken. Het rolgordijn zal 2 keer stoppen met steppen. Na de tweede stop zal het rolgordijn een extra step maken. Is dit klaar dan is je rolgordijn gereset.

Hoe pas ik de draairichting van mijn rolgordijn aan?

Om de draairichting van de afstandsbediening aan te passen druk je tegelijkertijd op de omhoog en omlaag knop. De draairichting is nu omgedraaid.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen